Ziarna

SIEMIĘ LNIANE

Siemię lniane - jest to tak zwane nasiona lnu, gdy są używane jako środek ziołowy. Są to nasiona płaskie wielkości 2-3 mm, w kolorze szaro-brązowym. Po napełnieniu wodą przybierają ciemnobrązowy kolor i kilkakrotnie zwiększają swoją objętość, będąc j...

zobacz więcej

PESTKI DYNI

Pestki dyni to pożywienie, którego skład chemiczny zawiera ponad 50 rodzajów biologicznie użytecznych substancji. Zawierają białko roślinne (12 rodzajów aminokwasów), wiele pierwiastków śladowych, takich jak magnez, cynk, miedź i pot...

zobacz więcej

MAK

Mak cukierniczy to specjalnie przygotowane i przetworzone nasiona rośliny zielnej z rodziny maków, które są sprzedawane w sklepach do wykorzystania w produktach kulinarnych takich jak ciasta, torty, ciasteczka, bułki i inne.

Mak cukierniczy zawiera ...

zobacz więcej

SŁONECZNIK

W surowych ziarnach słonecznika skład składników odżywczych i pierwiastków śladowych niezbędnych do funkcjonowania organizmu człowieka przewyższa skład jaj i mięsa. Nasiona są dobrym źródłem substancji, które działają jako przeciwutl...

zobacz więcej

SEZAM

Sezam to znany produkt szeroko stosowany w kuchni i medycynie. Nadaje potrawom niezwykły przyjemny smak, a także ma wiele przydatnych właściwości i witamin. Jest to roślina zielna, która rośnie w Indiach, Afryce i Azji Środkowej.
Sezam zawiera sezaminę,...

zobacz więcej

NASIONA CHIA (SZAŁWII HISZPAŃSKIEJ)

Nasiona chia to małe czarne nasiona. Jako składnik są uniwersalne w każdej potrawie, są w stanie wchłonąć płyn i zmienić się w żel. Nasiona chia są bogate w kwasy tłuszczowe omega-3, bogate w przeciwutleniacze, a także zawierają błonnik, żelazo i wapń....

zobacz więcej

KASZE

Kasze są źródłem wolno przyswajalnych węglowodanów i białka roślinnego, wszystkich pierwiastków śladowych (zwłaszcza są bogate w potas, magnez, fosfor, wapń, selen, grykę - żelazo i wiele innych) oraz witamin - głównie grupy B i E...

zobacz więcej

KOMOSA RYŻOWA (QUINOA)

Komosa ryżowa to roślina uprawna tradycyjnie uprawiana w Peru, Ekwadorze i Boliwii już w 5000 pne, jej inne nazwy to „ryż Inków”, „ryż peruwiański”, „komosa ryżowa”.
To zboże słusznie nazywane jest superżywnością, ...

zobacz więcej

KONOPIA SIEWNA

Konopia siewna to roślina szeroko stosowana w  różnych dziedzinach przemysłowych. W Polsce konopie uprawiano głównie na potrzeby przemysłu włókienniczego, ale w medycynie zyskuje coraz większą&n...

zobacz więcej

GORCZYCA

Gorczyca jest jedną z roślin z rodzaju kapusty, pochodzą z tej samej rodziny. Pomimo niewielkich rozmiarów udaje jej się skoncentrować ogromną ilość przydatnych substancji:
• nienasycone kwasy tłuszczowe;
• olejek eteryczny;
...

zobacz więcej

OSTROPEST PLAMISTY

Ostropest jest słusznie uważany za magazyn składników odżywczych i witamin dla ludzkiego organizmu. Ze względu na wysoką wartość terapeutyczną nasiona ostropestu plamistego znajdują szerokie zastosowanie w leczeniu chorób wątroby i normalizacji pracy ...

zobacz więcej

SOCZEWICA

Soczewica to roślina jednoroczna z rodziny roślin strączkowych. Istnieje wiele odmian.
Soczewica zawiera dużą ilość pierwiastków śladowych: wapń, magnez, potas, fosfor, żelazo, a także kwasy tłuszczowe omega-3, omega-6, które wpływają na zdr...

zobacz więcej

SOJA

Soja, będąc członkiem rodziny roślin strączkowych, charakteryzuje się bogatą zawartością białka roślinnego, dlatego jest doskonałym zamiennikiem wielu produktów pochodzenia zwierzęcego. Roślina ta ma szerokie zastosowanie w kuchni – soja wykorzystyw...

zobacz więcej

CIECIERZYCA

Ciecierzyca to jedna z najpopularniejszych roślin strączkowych na świecie. Szczególnie ulubiny produkt we Weganach i zwolennikach surowego jedzenia, a także tych, którzy dokładnie monitorują swoją wagę. Różne badania wielokrotnie udowiodły ...

zobacz więcej

GROCH

Groch jest najstarszą rośliną, był popularny już w epoce kamiennej. W starożytnej Grecji groszek był głównym pożywieniem zwykłych ludzi. A już 100 lat później Europejczycy uznali ją za przysmak, przygotowywali z niej dania na królewski st&oac...

zobacz więcej

GRYKA

...
zobacz więcej

Czy wiesz, że...
  • w 2018 roku nabyliśmy działkę budowlaną w Raciborskiej Strefie Gospodarczej

    Powstanie tam hala produkcyjno-magazynowa oraz biurowiec
  • w 2016 roku zajęliśmy I miejsce w konkursie Diamenty Forbesa

    W kategorii średnich przedsiębiorst nasza firma ugruntowała się na I pozycji w regionie
  • Przeprowadziliśmy inwestycję instalacji nowoczesnego systemu X-Ray

    To pozwala nam samemu oczyszczać ziarna do jakości 99,98%
  • 22.02.2016 byliśmy obecni na targach Expo Sweet w Warszawie

    Była to doskonała okazja dla naszych klientów aby porozmawiać z naszymi przedstawicielami
  • W 2016 roku po raz kolejny uczestniczyliśmy w targach Gulfood Dubai

    Stanowi ona największą tego typu platformę biznesową branży rolno-spożywczej
  • w 2013 roku sprzedaliśmy łącznie ponad 25000 Ton cukru?

    Z tego wynika iż każdego dnia w roku wysłaliśmy w świat 3 auta ciężarowe (każde o tonażu 24 Ton)

potrzebujesz pomocy?
Zadzwoń
501 389 248
Znajdź nas także na

Znajdź nas
Katolik Group Sp. z o.o.
ul. Okrzei 21
48-130 Kietrz
Sprawdź na mapie
© Katolik Group Sp z o. o.
Wykonanie: SAKOWWW