Witajcie w świecie smaków: poznać bliżej olej sezamowy W dzisiejszym artykule, będziemy prowadzić Was przez znakomity świat smaków i korzyści jakie niesie ze s ...
Aktualności
Zrównoważona produkcja i użytkowanie oleju palmowego: wyzwania i możliwości
Olej palmowy - wykorzystanie, zdrowotność i kontrowersje Czy słyszeliście kiedykolwiek o oleju palmowym? Być może nie zdajecie sobie sprawy, ale spotykacie go ...
6 zdrowych korzyści spożywania masła
Wybierając się na kulinarne podróże, często szukamy egzotycznej przyprawy, nieznanej herbaty lub oryginalnej czekolady. Rzadko jednak zdajemy sobie sprawę, że w ...
Dlaczego warto sięgnąć po tradycyjny smalec?
Smalec - tradycyjny polski przysmak, którego smak bierze się z dawnej wiejskiej kuchni, zyskuje na nowo popularność. Od smażenia ziemniaków, przez smarowanie ch ...
Podziękowanie za wprowadzenie frytury w produkcji
Chcielibyśmy wyrazić naszą szczególną wdzięczność dla firmy Katolik Group za ich, nieoceniony wkład w rozwój naszych produktów. Dzięki, ich innowacyjnemu rozw ...
Nasza Złota Frytura Katolika w procesie produkcji
W produkcji ciasteczek, jedną z kluczowych zmian, która ostatnio była wprowadzona to zmiana używanego oleju. Przez wiele lat, olej palmowy był naszym standardem ...
Zrównoważone rolnictwo i produkcja olejów w Katolik Group: Dlaczego warto wybierać świadomie?
W dzisiejszym świecie, gdzie kwestie ekologii i zrównoważonego rozwoju zyskują na znaczeniu, świadomy wybór produktów spożywczych, takich jak oleje roślinne, st ...
Tradycja i nowoczesność: Odkryj sekrety wysokiej jakości oliwy z oliwek Katolik Group
W sercu tradycji śródziemnomorskiej leży skarb, który od wieków stanowi fundament zdrowej diety i kulinarnego artyzmu – oliwa z oliwek. Katolik Group, z bogatym ...
Pestki dyni: Skarbnica zdrowia w Twojej kuchni
Wprowadzenie do świata pestek dyni Pestki dyni, znane również jako nasiona dyni, są nie tylko smacznym, ale i niezwykle zdrowym dodatkiem do codziennej diety. ...
Niebieski mak vs biały mak: Zastosowania i korzyści w piekarnictwie i cukiernictwie
Mak jest jednym z najstarszych i najbardziej wszechstronnych składników używanych w piekarnictwie i cukiernictwie na całym świecie. Wyróżniamy głównie dwa typy: ...
Powrót do korzeni: Smalec w nowoczesnej kuchni według Katolik Group
Smalec, tradycyjny tłuszcz kulinarny, przeżywa swój renesans w nowoczesnej kuchni. Katolik Group, znany z promowania zdrowego i świadomego gotowania, przybliża, ...
Margaryna jako alternatywa dla masła: Korzyści i zastosowania według Katolik Group
Margaryna, często postrzegana jako alternatywa dla masła, zyskała popularność dzięki swojej wszechstronności i korzyściom zdrowotnym. Katolik Group, specjalista ...
Kiedy warto skorzystać z frytury?
Frytura to produkt, którego wartość w branży piekarniczej i cukierniczej jest nie do przecenienia. Jest to specjalny rodzaj tłuszczu, który znajduje zastosowani ...
Co to jest frytura?
Chociaż branża piekarnicza i cukiernicza jest ogromna i różnorodna, istnieje jeden produkt, który odgrywa kluczową rolę w produkcji wielu słodkich i słonych prz ...
Katolik Group i OptoElectronic – Innowacje i technologia w centrum uwagi
Z radością informujemy o kolejnym ważnym kroku w rozwoju Katolik Group - nawiązaniu strategicznego partnerstwa z firmą OptoElectronic, jednym z czołowych graczy ...
Nowy rozdział współpracy: Katolik Group łączy siły z Robaki z Paki
Mamy zaszczyt poinformować o kolejnym kroku w rozwoju Katolik Group - nawiązaniu współpracy z firmą Robaki z Paki, ekspertem w dziedzinie zrównoważonego rolnict ...
FrutaVita – rozpoczęcie współpracy!
Mamy przyjemność poinformować o nawiązaniu strategicznego partnerstwa między dwiema renomowanymi firmami na polskim rynku - Katolik Group oraz FrutaVita. To zje ...
SIEMIĘ LNIANE WYPIERA Z EUROPY NASIONA CHIA?
Jakie były ubiegłoroczne zbiory?Na czym rolnicy zyskają, a na czym stracą?Jakich produktów brakuje w kraju?Co opłaca się importować? Na te pytania, ora ...